AMANIDA DE LLENTIES
L'amanida de llenties, també anomenada Amanida de colors, és un plat molt saludable que ens encanta fer, perquè es cuina ràpid, és súper sa, molt complet, fresquet, i amb un sabor que a tothom agrada.
Els ingredients es poden variar, en funció del què més t'agradi, de la disponibilitat, o potser, de l'època de l'any... de la mateixa manera, les quantitats també són a gust del consumidor, i en funció dels comensals què siguin a casa... com que és ràpid de cuinar, no fa mandra per preparar-ho per a un sol... i com què pots variar les quantitats, et solventa la papeleta si ens som uns quants.
INGREDIENTS
- Llenties (un pot de les que ja estan cuinades i en conserva). Jo faig servir la varietat pardina
- 1 Llauna de blat de moro (dacsa)
- 1 Llauna petita d'olives farcides d'anxova
- 1 Pastanaga (safanòria)
- 1 Tomàquet gran
- 1 Tarrina de fortmatge fresc
- 1 Ceba Morada (potset qualsevol tipus de ceba, però aquesta repeteix menys)
PROCEDIMENT
- Renta les llenties, escòrreles i posa-les en un bol.
- Talla en trocets petits la pastanaga, el tomàquet, la ceba, les olives i el formatge i afegeix-ho al bol.
- Escorre el blat de moro i posa'l junt amb la resta d'ingredients.
- Llesta per servir i amanir.
RECOMANACIONS
Si ho pots preparar unes hores abans de menjar, i ho deixes a la nevera, estarà fesquet.
A nosaltres ens agrada amanir-ho amb oli d'oliva i vinagre de mòdena.

Comentaris
Publica un comentari a l'entrada